Gerrit Adriaans avondwinnaar met 15 punten
Koploper Bas van Oorschot houdt de concurrentie achter zich

Gerrit Adriaans avondwinnaar met 15 punten

28-12-2017

12-01-2018:

Uitgezonderd de selectie nog weinig trainingsactiviteit op de velden, daarentegen viel de opkomst voor de maandelijkse toepavond niet tegen. 5 tafels voor de wintereditie is niet verkeerd maar we hopen dat dit vanaf volgende maand weer aantrekt.

Marc en Martijn de Wit zaten aan tafel 1 met de koplopers Bas van Oorschot en Rens Derison, de Wit senior trok aan het langste eind en ging met 12 punten door naar de finale. Gerrit Adriaans had na zijn afwezigheid in december iets goed te maken en dat deed hij, met 14 punten werd hij tafelwinnaar. Freddie de Kimpe kroop richting de top 3, met 12 punten werd hij tafelwinnaar en ging door naar de finale. Good-old Gijs v/d Horst was in vorm en behaalde 13 punten. Hiermee versloeg hij Dennis de Wit, Jorg van Stiphout en Janton v/d Hurk. Aan tafel 5 was Maurits Nooijen de sterkste en ging als tafelwinnaar door naar de finale.

De finale bestond dus uit de volgende 5 toepers: Marc de Wit, Gerrit Adriaans, Freddie de Kimpe, Gijs v/d Horst en Maurits Nooijen. En dit werd een spannende finale, na 2 potjes hadden Marc en Gerrit 7 punten dus volgde een barrage. Daarin was Gerrit de sterkste en werd de avondwinnaar van januari 2018 incl. bierpakket en extra bonuspunt.

In de tussenstand viel Dennis de wit uit de top 3 weg en blijft Bas van Oorschot koploper. De volgende toepavond staat gepland op donderdag 1 februari, aanvang 21:45 uur. Tot dan!

 17-12-2017:

De laatste toepavond van het jaar gaat al aantal jaren samen met de mosselavond, zo ook dit jaar. Vanwege een bekerwedstrijd van Stiphout 1 vorige week was de avond verplaatst naar 14 december. Het was een rustige trainingsavond en 22 toepers schreven in voor de laatste toepavond van 2017.

Jake van Bree en Dominique Swinkels deden goede zaken voor het klassement met 14 behaalde punten. Minder verging het Stefan Langewouters en Teun Welten met 6 punten. Na de eerste ronde waren de tafelwinnaars: Rens Derison, Bart van Helvoirt, Ted van de Horst, Dominique Swinkels en Jake van Bree. Met 5 spelers werd direct de finale gespeeld. Voor de 2e keer dit jaar was Rens Derison de Sterkste en ging aan de haal met een flesje schrobbelèr en een extra punt voor de overwinning.

In de klassement blijft Bas van Oorschot de koploper gevolgd door Rens Derison en Dennis De Wit.

Donderdag 4 januari 2018 zit Stiphout Vooruit nog in de vakantiemodus, dus gaan we 11 januari weer verder, aanvang rond 10 uur.

3-12-2017

In verband met de bekerwedstrijd Stiphout - Volkel op donderdag 7 december is de toepavond en jaarlijkse mosselavond verplaatst naar donderdag 14 december. Toepen start rond de klok van tien uur.

4-11-2017:

Ook de 3 avond van het seizoen werd goed bezocht, 24 toepers dus 6 tafels. In de eerste ronden worden de punten verdeeld, Dennis de Wit behaalde met 15 punten de hoogste score van de dag. Theo Slegers was minder gelukkig op zijn eerste bezoek van dit seizoen, slechts 6 punten behaalde Theo. De volgende tafelwinnaars gingen door naar de halve finale: Bas van Oorschot, Jorg van Stiphout, Jasper van Ledden, Janton van den Hurk, Dennis de Wit en Gerrit Adriaans. Deze werden aangevuld met 2 lucky-losers, t.w. WIllem-Jan Verkerk en Gijs van de Horst. Bas, Jorg, Gerrit en Gijs gingen door naar de finale. Een finale waar Bas van Oorschot zichzelf met een 7 voor 8 klop direct kansloos maakte. In een gelijkopgaande strijd had zowel Gerrit, Jorg als Gijs tijdens de laatste beurt winstkansen het was echter good-old Gijs van de Horst die de overwinning binnensleepte. Gijs proficiat met de overwinning!

In het klassement deed Bas van Oorschot goede zaken en is nu alleen koploper met 3 punten voorsprong op teamgenoot van Stiphout 4 Dennis de Wit.

Volgende maand is zoals gebruikelijk weer de combi mosselen - toepen, en wel op donderdag 7 december. We beginnen rond 21:00 uur met de mosselen en toepen zal rond 22:00 uur beginnen.

 

 

31-10-2017:

Donderdag 2 november 3e toepavond van het seizoen. Aanvang 21:45 uur!

 

7-10-2017:

Een goed gevulde kantine afgelopen donderdag tijdens de 2e toepavond van het seizoen. Mogelijk zat de 'jeugd' de vorige toepavond nog in de vakantiemodus, voor deze editie schreven velen zich in. Winnaar van de oktober-editie werd Freddie de Kimpe die dus naast rijles ook toeples geeft. 

28 deelnemers en dat was lang geleden dat er zoveel inschrijvingen waren, 7 tafels dus. De topscore van de avond werd behaald door Jorg van Stiphout met 15 punten, ook goed deed het Jorn Dekkers met 14 punten. Na ronde 1 gingen de volgende tafelwinnaars en de beste nummer 2 door naar de halve finale: Jake van Bree, Jorg van Stiphout, Stefan Langewouters, Freddie de Kimpe, Leon van Zon, John de Vries, Rens Manders en Jorn Dekkers. Van deze vier haalden Jorg, Stefan, Rens en Freddie de finale die rond de klok van 12 uur van start ging. Freddie was de sterkste en werd avondwinnaar en ontving het gebruikelijke bierpakket en extra punt.

Na 2 avonden hebben we 3 koplopers, t.w. Rens Derison, Jorn Dekkers en Bas van Oorschot, zie de bijlage voor de tussenstand. Volgende maand gaan we verder op donderdag 2 november, graag aanwezig 21:30 uur zodat we tegen tienen kunnen starten.

 

1-10-2017:

Donderdag 5 oktober 2e toepavond van het seizoen. Aanvang 21:45

 

uur!

 

10-9-2017:

Rens Derison heeft de eerste winst van het seizoen gepakt in de toepcompetitie. In de finale was hij te sterk voor Theo Visser, Teun Welten en Bas van Oorschot. Een bierpakket en extra punt voor de overwinning dus voor Rens.

Aan tafel 1 direct een nieuw / oud lid van Stiphout Vooruit, Nick Daniels voetbalt weer en sloot ook aan bij het toepen. Theo Visser maakte echter, net als bij Stiphout 2, de dienst uit en werd tafelwinnaar met 13 punten. Teun Welten zat aan tafel 2 samen met de "veteranen" Gijs van de Horst, Willem-Jan Verkerk en Freddie de Kimpe. Niet alleen op zondagmiddag bij Stiphout 1 is hij vaak het goudhaantje maar ook hier scoorde hij, 12 punten en ging hiermee door naar de finale. Scheidend voorzitter Marc de Wit hoopt wat meer vrije tijd te hebben en was in ieder geval op de 1e avond van de partij, hij zat samen met Gerrit Adriaans, John de Vries en Rens Derison aan tafel 3. Rens troefde het 3-tal af en ging met 12 punten door naar de finale. Jan Boonen begon goed aan tafel 4 maar behaalde uiteindelijk maar 8 punten, daarentegen begon Bas van Oorschot matig en werd met 13 punten tafelwinnaar en ging door naar de finale. 

Zoals reeds vermeld pakte Rens de avondprijs, voor de rest volgende maand nieuwe kansen. Donderdag 5 oktober gaat de competitie verder, aanvang 21:45 uur!

Zie in de bijlage de tussenstand.

2-9-2017:

De vakantie ligt al weer even achter ons, de 1e (beker)wedstrijden zijn al gespeeld en we hebben een nieuwe kantinebeheerster. Reden genoeg om ook weer van start te gaan met de maandelijkse toepcompetitie in onze kantine. Aanstaande donderdag 7 september gaan we het zoveelste seizoen in. Iedereen is welkom, inschrijven, ook dit jaar gewoon voor 2 euro, kan vanaf een uur of 9 en rond de klok van 10 uur starten we. We hopen op een stevige opkomst.

Graag tot donderdag!!


<< terug